Facebook

O Kozlovně

Historie

V pořadí již šestnáctá Kozlovna v České republice přináší do Opavy něco nového a neotřelého. Atraktivní prostředí, tankové pivo a výtečná kuchyně, to vše naplňuje požadavky náročných hostů. „Mým přáním je, aby v Kozlovně hosté nespěchali, v klidu si vychutnali pivo, jídlo, aby nekoukali na hodinky,“ říká Jiří Zajíček, jeden z majitelů.

Originální interiér opavské Kozlovny navozuje v jejím velkorysém prostoru příjemnou atmosféru. Všemu dominují zeleně podsvícené prvky, zejména box s pivními tanky, bar a výčep, který je umístěn přímo proti vstupu, tak jak to bývalo kdysi pravidlem v tradičních hospodách. Zeleně podsvícená je také nástěnná plastika kozlí siluety.

Prostory pro více než 100 hostů jsou rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část, nechybí samozřejmě výkonná vzduchotechnika. Velkoformátové televizní obrazovky ještě přidávají k celkovému komfortu.

V nové Kozlovně oceníte nejen dobré pivo, jídlo ale třeba i kávu. Gastronomie opavské Kozlovny rozvíjí to nejlepší z české kuchyně a samozřejmostí je polední menu za přijatelné ceny, které si od léta budete moci vychutnat také na zahrádce přímo před restaurací.

Poctivé jídlo

Poctive jidlo

Skvělá česká kuchyně s klasickými recepturami od našich předků. Založená na tradičních domácích postupech s důrazem na čerstvost surovin bez použití dochucovadel a umělých přísad. Pocit jedinečnosti dodává i naše profesionální obsluha.

Tankové pivo

Tankove pivo

Naši proškolení výčepní mistři milující pivo čepují vynikající velkopopovickou jedenáctku přímo z tanků, vždy s pěnou hustou jako smetana. Kozel 11 drží díky tradičním výrobním postupům a použití kvalitních českých ingrediencí ochrannou známku České pivo.

Originální atmosféra

Originalni atmosfera

Majestátní socha Kozla, netradiční stoly s kovovými kopýtky nebo i takové detaily jako háčky na oblečení. Všechny tyto elementy ve spojení s materiály dřeva, kůže i kovu navozují příjemnou a nezapomenutelnou atmosféru každé Kozlovny.

Kozel Světlý

Svetlé

Ocenění

Zlatý pohár PIVEX

2015 | Certifikát kvality

České pivo roku

2013 | 3. místo

České pivo roku

2012 | 1. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2010 | Certifikát kvality

Zlatý pohár PIVEX

2009 | 1. místo

Zlatý pohár PIVEX

2008 | Certifikát kvality

  • Poctivé chmelové pivo
  • Hladká chuť
  • Nádherná zlatavě žlutá barva
  • Nejlepší k zapití dobrého jídla
  • Obsahuje 4% alkoholu

Kozel Černý

Tmavé

Ocenění

Australian International Beer Awards

2016 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2016 | certifikát kvality

World Beer Awards (UK)

2015 | 2. miesto

Australian International Beer Awards

2015 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2015 | 1. miesto

  • Vyráběný podle původní receptury
  • Speciální aroma směsi tmavých sladů
  • Jemná chuť s karamelovým nádychom
  • Jedinečná rubínová barva
  • Obsahuje 3,8% alkoholu

Kozel 11

Jedenástka

Ocenění

Zlatý pohár PIVEX - Privilegium 11°

2016 | 1. miesto

Zlatý pohár PIVEX

2016 | 2. miesto

České pivo 2015

2015 | 2. miesto

Australian International Beer Awards

2015 | 3. miesto

Zlatý pohár PIVEX 2015 - Privilegium 11°

2015 | 1. miesto

World Beer Cup USA

2014 | 2. miesto

  • Vybroušená plnější chuť
  • Vyroben ze tří druhů sladu
  • Příjemná chmelová hořkost
  • Ideální v létě ke grilování
  • Obsahuje 4,6% alkoholu

Kozel Mistrův ležák

Svetlé
  • Prémiový světlý ležák
  • Delší doba ležení zaručující zakulacenou chuť
  • Plnější tělo s karamelovými tóny
  • Obsahuje 4,8% alkoholu

Kozel Černý nefiltrovaný

Tmavé
  • Přímo z ležáckých tanků a bez úprav
  • Speciální aroma směsi tmavých sladů
  • Vyšší plnost
  • Výraznější sladová chuť
  • Obsahuje 4,7% alkoholu

Jak vzniká

Krok 1: Recept

Recept na naše tradiční české pivo spatřil světlo světa již roku 1874 a je pečlivě chráněn už více jak 140 let. Každý, kdo pracuje v pivovaru, je na tento recept hrdý.

Krok 2: Voda

Pivo je slabě alkoholický nápoj lahodné chuti, vyrobený z vody, chmele a ječmene. Voda pochází z lesních studní v okolí Velkých Popovic a je pod neustálým přísným laboratorním dohledem, který zároveň zajišťuje její ochranu proti případnému znečištění.

Krok 3: Chmel

Chmel u nás najdete ve dvou formách. První je tzv. chmelová peleta, což je sušený, rozemletý a slisovaný chmel, který dodává našemu pivu tradiční aroma. Pelety odebíráme hlavně z Žatecka a Úštěcka. Druhou formou je chmelový extrakt, nazývaný též výluh z chmele. Ten dodává pivu hořké kyseliny a vonné látky.

Krok 4: Ječmen

Pro vaření piva se využívá ječmen ve formě sladu, který vzniká máčením, klíčením a sušením vybraného sladovnického ječmene. Sladu odebíráme několik základních druhů, které se od sebe liší barvou. Ta je závislá na výši teploty, při níž je zrno sušeno ve sladovnách.

Krok 5: Varna

Veškeré suroviny přichází do pivovaru již v patřičné formě a kvalitě. Přichází tedy na řadu varna, kde se v kotlích a kádích zpracovává slad na mladinu. Využívají se při tom enzymy, které vznikají klíčením sladu ve sladovně. Rozmačkaný slad se smíchá s vodou a vyhřívá na určitou teplotu, díky které se škrob a bílkoviny rozštěpí na jednodušší látky. Proces pak dokončí kvasinky, které tyto látky přemění na alkohol a aroma.

Krok 6: Spilka

Mladina ještě není finální produkt. Nejdříve je potřeba ji zchladit na teplotu 10 °C a přečerpat do otevřených kvasných kádí. Do těch se přidají čisté pivovarské kvasnice, které si Velkopopovický Kozel sám vyšlechtil. Kvasinky poctivě udržujeme a laboratorně sledujeme. Tento kmen je jedinečný a je charakteristickým prvkem stálé kvality našeho piva. Hlavní kvašení probíhá v oddělení, které nazýváme spilka. Pivovarské kvasnice tu pracují a kvašením přeměňují cukry na alkohol a oxid uhličitý. To trvá 7 dní, načež se kvasnice usadí ke dnu a po vyprání čistou vodou je možné je použít na další várku.

Krok 7: Ležácké tanky

Ze spilky putuje mladé pivo do sklepa, kde probíhá dokvašování v uzavřených ležáckých tancích. Proces zabere několik týdnů a probíhá při nízkých teplotách bez přístupu kyslíku. Během této doby se pivo nasytí přirozeně vznikajícím oxidem uhličitým, vylučují se kalící a drsně chutnající látky. Tím se pivo chuťově zjemní a vyrovná a navíc získá jemnost a chmelovou hořkost.

Krok 8: Filtrace

Když je pivo hotové, pokračuje na filtraci. Ta z něj odstraní zbylé kvasinky a chladové zákaly, což mu dodá tu správnou jiskru. Po filtraci pivo pokračuje do přetlačných tanků.

Krok 9: Přetlačné tanky

V přetlačných tancích se pivo uchovává do doby, než dojde k jeho stáčení do lahví, sudů nebo cisteren.

Krok 10: Tankové pivo

Tankový Kozel je na stůl servírován se všemi vůněmi a chuťovými vlastnostmi, jak mu je vtisknul sládek, který pivo vařil. Toto pivo je nepasterizované a dostává se k vám nejkratší cestou z pivovaru ihned po stočení. Tankové pivo je hýčkáno po celou dobu v ideálních podmínkách z pivovarského sklepa až do vaší sklenice. To vše ve stále teplotě. Pivo navíc nepřichází do styku se vzduchem ani jiným tlačným plynem a zachovává si tu nejvyšší kvalitu.


alert success

Vaše žádost o rezervaci byla odeslána.